Зеленська зустрілася з Блінкеном у США і проведе переговори з Джилл Байден

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні та проведе переговори з американською першою леді Джилл Байден.

Про це вона повідомила у своєму обліковому записі в соціальній мережі Facebook.

За словами Зеленськоїї, вона прибула до Вашингтона на запрошення Джилл Байден, яка відвідувала Україну у травні та особисто спілкувалася з українцями, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії.

«Тепер моя черга говорити в США про українські потреби в нашому опорі та боротьбі з агресором. Вже зустрілася з Держсекретарем Ентоні Блінкеном. Його позиція незмінна, цитую: «суверенна, незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін», – заявила Зеленська.

«Коли 2014 року Росія захопила Крим, посилаючись на так званий референдум, саме Саманта Павер, тоді – представниця США в ООН, звернулася до російського представника (одіозного Чуркіна) й дала свою знамениту та правильну оцінку: «Злодій може вкрасти власність, але це не дає йому права володіти цією власністю».
Сьогодні пані Саманта очолює Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і продовжує називати речі своїми іменами. Вона свідчить, що агресор перетворює продовольство та глобальний голод на зброю, яку використовує у війні проти України.
Була рада побачитися з нашим великим другом, пані Самантою, особливо в контексті того, що саме її відомство, USAID, – один з основних партнерів України в гуманітарних питаннях.
Зокрема, йдеться й про психологічну допомогу в межах нашої Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Разом маємо повернути українцям снагу та сили жити, вкрадені тим самим злодієм, про якого Саманта Павер так правильно говорила у 2014-му».

Також Зеленська виступить перед Конгресом США у середу, 20 липня.

Нагадаємо, це не перша зустріч Олени Зеленської та Джилл Байден, раніше перші леді країн зустрічалися в Закарпатті.



Світлини: Олена Зеленська/Facebook

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Зеленська зустрілася з Блінкеном у США і проведе переговори з Джилл Байден

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *