МОЗ США скуповує біотехнологічний препарат від наслідків радіації

Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США скуповує біотехнологічний препарат від наслідків радіації. Ліки використовують у радіологічних і ядерних аварійних ситуаціях. Препарат можна застосовувати для лікування дорослих та дітей.

«Щоб краще підготуватися до порятунку життів після радіологічних та ядерних надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони здоров’я та соціальних служб США закуповує партію препарату Nplate у каліфорнійської фармацевтичної компанії Amgen. Nplate схвалено для лікування пошкоджень клітин крові, які супроводжують гостру променеву хворобу у дорослих і дітей», йдеться в офіційному звіті Служби охорони здоров’я та соціального забезпечення США (HHS), опублікованому 4 жовтня на сайті організації.

Йдеться про закупівлю препарату з міжнародним непатентованим найменуванням роміплостім, який застосовується для терапії ідіопатичної тромбоцитопенії пурпури.

У рамках національного проєкту «Біозахист» відомство виділяє на закупівлю однієї партії даного препарату 290 млн доларів.

Променева хвороба виникає, коли людина піддається впливу високої дози проникаючої радіації, що досягає внутрішніх органів. Симптоми травм променевої хвороби включають порушення згортання крові внаслідок низької кількості тромбоцитів, що може призвести до неконтрольованої та небезпечної для життя кровотечі.
Щоб зменшити радіаційно-індуковану кровотечу, роміплостім стимулює вироблення організмом тромбоцитів.

До слова, місяць тому Україна отримала від Євросоюзу п’ять мільйонів пігулок йоду.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *