Пентагон надасть операції в Україні назву та призначить командувача генерала

Вибір генерала знаменує створення команди, відповідальної за координацію допомоги США, а також переходу від разових зусиль з навчання українських військових до багаторічної програми допомоги.

Найближчими тижнями Білий дім планує об’єднати всі зусилля США у сфері військової допомоги Україні, зібравши їх у єдину місію», —інформує ресурс Wall Street Journal.

Після цього операції буде надано власне кодове ім’я, а керівництво над місією доручать конкретному генералу, який і очолить американську програму з навчання українських військових та надання допомоги ЗСУ на постійній основі.

Присвоєння операції власної назви — формальність, проте вона має серйозні юридичні наслідки


▪️ По-перше, це фактичне визнання Вашингтоном того, що американська армія бере участь у конкретних бойових діях.

▪️ По-друге, лише після цього Конгрес може почати виділяти союзникам довгострокове цільове фінансування, а також надавати відстрочки в оплаті військових замовлень.

▪ По-третє, тільки в рамках «названої» операцій можлива установа будь-яких спеціальних виплат за службу, нагород для військовослужбовців, які беруть у ній участь.


Вибір командувача, відповідального за координацію зусиль, свідчить про намір Пентагону створити постійну команду допомоги Україні – тобто перехід від одноразових проєктів щодо навчання та допомоги українцям до довгострокової стратегії, розрахованої на багато років.

Деякі оборонні компанії можуть надати Україні окремі боєприпаси протягом найближчих місяців, але адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що отримання зброї, обіцяної Україні, стане «багаторічною інвестицією», а за словами представників Міністерства оборони, постачання деяких видів зброї може тривати до 3-х років.

Нещодавно, 24 серпня Джо Байден анонсував найбільший в історії пакет військової допомоги Україні на загальну суму близько $3 млрд.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *