Перша леді України Олена Зеленська виступила у Конгресі США (+Відео)

Перша леді України Олена Зеленська виступила у Конгресі США із промовою, присвяченою повномасштабній війні РФ проти України.

Дружина українського президента продемонструвала політикам фотографії дітей та інших мирних жителів, які загинули внаслідок російської агресії. Вона висловила сподівання, що американське керівництво невдовзі поставить Києву засоби протиповітряної оборони та іншу військову техніку. Її промову транслювали ряд американських телестудій.

«Зазвичай дружини президентів займаються виключно мирними справами — освітою, правами людини, рівними можливостями. Але як я можу говорити про це, коли проти моєї країни йде неспровокована, терористична війна?» — Заявила Зеленська на початку свого виступу.

Далі вона продемонструвала фотографії людей, які загинули та постраждали від ударів російських ракет. Зокрема, вона згадала 4-річну дівчинку з Вінниці Лізу, яка померла внаслідок ракетної атаки російських збройних сил центром міста у понеділок, 14 липня.

«Мама дівчинки, Ірина, запитала її, коли вела дитину на заняття: «Куди ми йдемо, зайчик?» Дочка називає ім’я улюбленого вчителя. Лізі було чотири роки. Її вже немає. «Це звучить у моїх вухах уже протягом шести днів», — розповіла дружина українського президента.



Більше зброї та систем протиповітряної оборони

Подякувавши США за надану допомогу, Зеленська попросила Конгрес продовжити постачання зброї.

«Я зараз прошу про речі, про які я ніколи не хотіла б просити. Я прошу у вас зброї. Не для того, щоб нести війну на чужу землю, а щоб захистити свій будинок і право прокидатися в ньому живими. Я прошу у вас протиповітряну оборону, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візках. Щоб вони не знищували дитячі кімнати та цілі родини», — заявила Олена Зеленська.

«Перша леді… Наша… Моя, — написав Володимир Зеленський на своїй сторінці в «Інстаграм«. — Вперше в Конгресі США. Вперше про війну. Про те, що насамперед потрібно Україні. Від імені всього українського народу. Від нас усіх. І, звісно, ​​ми переможемо».

Днем раніше Зеленська зустрілася з президентом США Джо Байденом та його дружиною Джилл, а також держсекретарем США Ентоні Блінкеном та головою американського агентства з міжнародного розвитку USAID Самантою Пауер.



Світлина: скриншот з відео

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *