Подружжя Байденів прибули на похорон королеви Єлизавети II

У понеділок, 19 вересня, у Великій Британії відбувається похорон королеви Єлизавети II. Її Величність поховають у гробниці поруч із чоловіком — принцом Філіпом.

На церемонії присутні близько 500 закордонних високопоставлених гостей, включно зі світовими лідерами та іншими представниками держав. Ключова частина церемонії — відспівування королеви — проходить у Вестмінстерському абатстві, яке здатне вмістити близько 2200 осіб. Присутні на церемонії члени королівської сім’ї, високопоставлені британські політики та глави держав з усього світу, включаючи президента США Джо Байдена з дружиною.

Президента Байдена та першу леді Джилл Байден, які прибули до Лондона пізно ввечері в суботу на борту літака Air Force One, зустріла посол США у Великій Британії Джейн Хартлі та інші офіційні особи.

Байден віддав честь покійній королеві у Вестмінстер-Холі. Потім він розписав в офіційній книзі співчуттів і приєднався до інших світових лідерів на приватному прийомі, організованому королем Карлом III у Букінгемському палаці.

У понеділок Байден відвідає державний похорон у Вестмінстерському абатстві, де королева колись вийшла заміж і відбулася її коронація. Йому та деяким іншим лідерам дозволили приїхати туди у власному броньованому автомобілі, а не на спільних автобусах. Після цього Байден одразу повернеться до США.

Трансляцію похорон королеви Єлизавети II проводить The Royal Family YouTube channel, трансляція безплатна та доступна глядачам усього світу.

Королева померла 8 вересня на 96-му році життя: за цей час у Великій Британії змінилося 15 прем’єр-міністрів – від Вінстона Черчилля до Ліз Трасс. Вона провела останні години життя в оточенні своїх дітей та онуків, які приїхали до Шотландії.

Новий король – старший син королеви Карл III – напередодні був проголошений у Лондоні монархом. У неділю подібна церемонія повторилася у Канаді, Австралії та Новій Зеландії, колишніх британських домініонах. Главою цих держав, як і 10 країн Співдружності, залишається британський монарх.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *