Посол США в НАТО: «Війна в Україні може стати замороженою»

Посол США в НАТО Джуліана Сміт припустила, що війна Росії проти України може стати замороженою, проте не почала давати однозначних прогнозів щодо термінів її закінчення.

Про це вона повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода.

За її словами, РФ могла б зупинити війну «хоч завтра, якби захотіла», а США та НАТО намагаються тиснути на Кремль всіма можливими способами, щоб змінити стратегічні плани диктатора Володимира Путіна.

«Росія ізольована. НАТО наближається до її кордонів і приєднує нових членів. А Путін бачить, що його власні економічні показники стають дедалі слабшими та знижуються. І тому я думаю, що згодом Росія зрозуміє, що це був, по суті, стратегічний провал по багатьох пунктах. Але, з погляду прогнозування, чи буде це через кілька тижнів, чи місяців, чи довше, важко сказати. Наша увага знову ж таки зосереджена лише на підтримці українських військ, щоб вони могли здобути перемогу», — сказала Сміт.

Посол зазначила, що перехід війни до стадії замороженої є «однією з можливостей», оскільки росіяни часто використовують подібну методику.

«У деяких випадках вони приходять і беруть під свій контроль або намагаються анексувати територію, як це було з Кримом, а потім намагаються зробити цю анексію реальністю», — заявила дипломат.

Сміт підкреслила, що міжнародна спільнота «припинятиме будь-які спроби та не буде визнавати» незаконної анексії української території.

Світлина: Джуліана Сміт, фото з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *