Рекордну кількість нелегальних мігрантів затримали у США

Державний кордон США та Мексики переживає рекордний приплив нелегальних мігрантів за всю історію.

Про це передає Daily Mail.

Прикордонно-митна служба США затримала понад 2 мільйони порушників за рік. Цифри показали сплеск потоку мігрантів навесні, коли правоохоронці зафіксували 241 тисячу випадків незаконного перетину кордону. Як зазначається, відтоді кількість порушників залишається на рівні понад 200 тисяч осіб щомісяця.

За словами американської влади, мігранти прибувають із Венесуели, Куби та Нікарагуа. Зазначається, що США важче повертати мігрантів до цих країн через політичну напруженість.

«Комуністичні режими у Венесуелі, Нікарагуа і Кубі викликають нову хвилю міграції в Західній півкулі, у тому числі недавнє збільшення числа зіткнень на південно-західному кордоні США», — пояснив комісар митної та прикордонної служби Кріс Магнус.

Рекордне зростання спроб нелегально перетнути південний американський кордон було також зафіксовано у 2021 році та склало 1,7 мільйона мігрантів.



Контрабанда людей на американо-мексиканському кордоні перетворилася на багатомільярдний кримінальний бізнес

Тільки за останній рік контрабандні картелі заробили щонайменше $2,6 млрд чистого прибутку від домінування на маршрутах міграції, які використовуються нелегальними іммігрантами», — повідомило 27 вересня американське видання Washington Times.

Згідно зі статтею-розслідуванням правоконсервативного видання American Daily, що спирається на дані офіційних розглядів, як незаконні грошові потоки, так і чистий прибуток значно зросли за останні 15 років, оскільки все більше мігрантів прибувають на кордон США з Мексикою і платять контрабандистам набагато вищі суми за своє перевезення.

Видання нагадало, що нелегальна імміграція до США неухильно зростала протягом останніх 20 місяців після вступу Джо Байдена на посаду президента. Лише за останній рік прикордонна служба США затримала близько 2,2 млн нелегальних іммігрантів на американській стороні мексиканського кордону. На підставі даних судових розглядів щодо спійманих контрабандистів, видання стверджує, що мексиканські мігранти платять у середньому $8,6 тис. цього року за перевезення однієї людини в США, що на $2 тис. більше, ніж у цінах 2019 року. Нелегальні іммігранти з Сальвадора, Гондурасу та Гватемали платять $11,5 тис. з особи за довший маршрут. У 2020 році він коштував лише $9 тис., а у 2019 році — $7,9 тис.

Це є середні ціни на південному кордоні Сполучених Штатів. Мігранти платять трохи менше у деяких частинах штату Техас та трохи більше у штаті Каліфорнія.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *