Росія готує анексію східних та південних регіонів України за «кримським сценарієм» — Кірбі

Кремль «готовить фундамент» для анексії східних та південних регіонів України за «кримським сценарієм».

Про це заявив прессекретар Ради з питань національної безпеки США Джон Кірбі», — передає CNN.

За його словами, Кремль збирається цілком приєднати Донецьку та Луганську області та частково – Херсонську та Запорізьку. У Вашингтоні підкреслили, що реакція на подібні дії буде миттєвою.

«Насильницька анексія була б грубим порушенням Статуту ООН, і ми не дозволимо їй залишитися безкарною. Ми продовжуватимемо надавати Україні допомогу в галузі безпеки на історичному рівні. Цього тижня адміністрація оголосить про наступний президентський пакет заходів щодо відправлення озброєнь та техніки для України. Це буде 16-й такий крок на підтримку України з моменту вступу президента на посаду», — сказав Кірбі.

Наразі під контролем російських військ та самопроголошених республік знаходиться майже вся територія Луганської області та близько половини території Донецької області. Саме там зараз розгортаються найінтенсивніші військові дії, йдуть артилерійські та ракетні обстріли.



Держдеп: Лавров фактично підтвердив дані США щодо планів РФ щодо України

«Росія готується анексувати українські території». Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс у щоденному брифінгу в середу, коментуючи інтерв’ю глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

«Мій колега у Білому домі (Джон Кірбі) учора попередив, що Росія планує анексувати територію України. Він сказав, що сюди входять Херсон та Запоріжжя. Сьогодні Лавров офіційно підтвердив це», — заявив Нед Прайс.

За його словами, РФ явно просуває свій план анексії, що повторно свідчить про беззаконня війни в Україні.

Глава МЗС РФ Лавров в інтерв’ю російському агентству РИА Новости нагадав, що переговори між делегаціями РФ та України відбулися у Стамбулі у березні поточного року.

«Зараз географія інша. Це далеко не лише ДНР та ЛНР, це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно та наполегливо», — сказав він. Лавров додав також, що географічні завдання спецоперації відсуватимуться від нинішньої лінії ще далі вглиб України.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Росія готує анексію східних та південних регіонів України за «кримським сценарієм» — Кірбі

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *