Сенат США схвалив законопроєкт Джо Байдена щодо боротьби з інфляцією

Сенат США схвалив масштабний пакет заходів державної допомоги вартістю 434 мільярди доларів, що включає боротьбу з інфляцією.

Про це передає Reuters.

Згідно із законом, відомим як «закон про зниження інфляції», близько 370 мільярдів доларів будуть спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки та захист клімату, а також на надання низки податкових пільг.

Ще 64 мільярди доларів виділять на ініціативи в галузі охорони здоров’я, зокрема на забезпечення нижчих цін на ліки. Крім того, законопроєкт передбачає посилення контролю за податками для корпорацій.

Зазначається, що законопроєкт розроблявся 18 місяців, оскільки початковий план президента США Джо Байдена, який ще півтора року тому при своєму вступі на посаду обіцяв провести великі реформи, був згорнутий перед опозицією з боку республіканців і ключових законодавців з його власної партії.

Нагадаємо, дискусії навколо цього документа точилися майже півтора року. У підсумку думки при голосуванні розділилися порівну. Вирішальним став голос Камали Харріс. За словами сенатора Чака Шумера, економічний пакет демократів «змінить Америку на десятиліття», оскільки містить «найсміливіший в історії Америки пакет заходів про чисту енергію», спрямований на боротьбу зі зміною клімату і водночас знижуючи споживчі витрати на ліки. Зазначимо, експерти вважають, що документ забезпечить американському президентові перемогу на проміжних виборах.

Чак Шумер, старший сенатор США: — Як ви знаєте, це був довгий, важкий і звивистий шлях. Нарешті ми прийшли до цього. Всі члени зборів у захваті від того, що сталося, тому що ми дійсно змінили світ відразу. А це рідкісна нагода. Нам вдалося досягти Закону про зниження інфляції, хоча багато хто до нас обіцяв це зробити, але у них не виходило. Я дійсно впевнений, що цей закон стане одним із визначальних досягнень 21 століття.


Раніше інфляція у США зросла до рекордно високого рівня вперше за 40 років.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Сенат США схвалив законопроєкт Джо Байдена щодо боротьби з інфляцією

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *