США запустили на орбіту новий супутник оптико-електронної розвідки (+Відео)

Важка ракета-носій Delta IV Heavy стартувала на орбіту із секретним супутником NROL-91 для виконання завдань Національного управління військово-космічної розвідки США.

Про це повідомила компанія United Launch Alliance (ULA).

Запуск здійснено з авіабази Космічних сил США Ванденберг у штаті Каліфорнія.

ULA є спільним підприємством корпорацій Boeing та Lockheed Martin, що здійснює пуски на користь американської розвідувальної спільноти.

Відомості про супутник суворо засекречені. Однак, за наявними даними, на еліптичну орбіту було виведено черговий розвідувальний супутник типу KH-11 Key Hole («Замкова свердловина») з оптико-електронною апаратурою. Основне завдання супутника розміром з автобус і вагою 1,9 тонни полягає у передачі для розвідувальної спільноти США у реальному режимі часу зображень з ультрависокою роздільною здатністю.

Роздільна здатність апаратури супутника KH-11 останньої модифікації становить приблизно 15 см. Його головне дзеркало має діаметр 2,4 метра — таке саме, як на американському космічному телескопі Hubble, який свого часу був створений компанією Lockheed Martin якраз на основі розвідувального супутника KH -11. За розмірами він також нагадує Hubble та має довжину 19,5 метрів, діаметр – близько 3 метрів.

З урахуванням нинішнього апарату на сьогодні у складі американського орбітального угруповання є шість важких супутників типу KH-11. За наявними даними, вартість одного такого супутника становить близько 2 млрд доларів.



Фото з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *