США куплять 150 000 тонн українського зерна

У найближчі тижні Сполучені Штати куплять в України близько 150 000 тонн зерна для продовольчої допомоги Африці, що голодує.

Про це заявив голова Світової продовольчої програми в інтерв’ю АР. Кінцеві пункти призначення зерна ще не підтверджені, і обговорення продовжуються», — сказав Девід Бізлі.

Бізлі відвідав північну Кенію, яка перебуває у глибокій посусі, що висушує регіон Африканського Рогу. За даними Всесвітньої продовольчої програми, 22 мільйони людей голодують.

Деякі з найбідніших людей у ​​світі, які не мають достатньої кількості їжі, проживають у північній Кенії. Мільйони голів худоби, що є джерелом добробуту та харчування сімей, загинули під час посухи. Багато водяних помп вийшли з ладу.

«Я думаю, що існує висока ймовірність оголошення голоду найближчими тижнями», — сказав Бізлі. Він закликав країни Перської затоки наслідувати приклад США та фінансувати продовольчу допомогу, «особливо тому, що це їхні сусіди, це їхні брати…».

«Навіть якщо ця посуха закінчиться, ми говоримо про глобальну продовольчу кризу, принаймні ще на 12 місяців», — зазначив він. — «Але з погляду найбідніших із бідних знадобиться кілька років, щоб вийти з неї».

За словами Бізлі, довгоочікуваний корабель «швидкої допомоги» з України поставить 23 000 тонн зерна, чого достатньо, щоби прогодувати 1,5 мільйона людей повним пайком протягом місяця. Очікується, що він пришвартується в Джибуті 26 або 27 серпня, а пшеницю відправлять суходолом до північної Ефіопії, де мільйони людей у ​​регіонах Тиграй, Афар та Амхара зіткнулися не лише із посухою, а й зі смертельним конфліктом.

Україна була джерелом половини зерна, яке було закуплено минулого року, щоб нагодувати 130 мільйонів осіб, що голодують. Але повільне відновлення українських портів та обережний рух вантажних суден через заміноване Чорне море не дозволять уникнути глобальної кризи продовольчої безпеки», — зазначив Бізлі.

Нагадаємо:

У вівторок, 9 серпня, 2 судна вийшли з порту «Чорноморськ» із загальним обсягом вантажу 70 тис. тонн українського зерна.

Посуха, пандемія коронавірусу та війна розв’язана РФ в Україні можуть викликати у світі «найсильніший із часів Другої світової війни» голод.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *