США та Європа оголосили про затвердження нових пакетів військової допомоги Україні

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив про затвердження нового пакету допомоги Україні. До нього входять 4 РСЗВ HIMARS, 36 000 артилерійських снарядів, бронебійні системи та 580 безпілотників Phoenix Ghost.

Дані безпілотники, що здатні ефективно атакувати середньоброньовані цілі, створювалися відповідно до потреб ЗСУ. Загалом цього разу очікується постачання військової техніки на суму 270 мільйонів доларів.

Кірбі уточнив, що після отримання цього пакету допомоги Україна матиме вже 20 систем «Хімарс»: 16 зі США і 4 від інших країн-партнерів.

Завдяки останньому траншу загальна допомога США на безпеку, виділену Україні адміністрацією Байдена, досягла 8,2 мільярда доларів, і вона виплачується через 40 мільярдів доларів економічної та безпекової допомоги Україні, схваленої Конгресом ще у травні.

«Президент чітко дав зрозуміти, що ми будемо продовжувати підтримувати уряд України та її народ стільки, скільки буде потрібно», — сказав Кірбі.

Паралельно Рада Європейського союзу схвалила виділення Україні траншу в розмірі 500 млн євро. Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель заявив: «Держави – члени ЄС погодилися мобілізувати 5 транш військової допомоги у розмірі 500 млн євро, загальна сума становить 2,5 млрд євро для Збройних сил України».

З нового траншу 490 млн може бути витрачено на озброєння, а 10 млн – кошти для індивідуального захисту, аптечки та пальне.

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що, за оцінками США за весь час війни Росії проти України було вбито приблизно 15000 російських військових. Ця кількість загиблих була б еквівалентною військовим втратам Радянського Союзу під час війни в Афганістані 1980-х років, яка тривала майже десятиліття.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *