США хочуть провести переговори з Москвою та Пекіном щодо ядерної угоди

Байден заявив, що готовий до нової угоди з Росією та Китаєм. Кровопролитна та жорстока війна РФ проти України змушує задуматися про вразливість людства перед цим смертоносним озброєнням.

Президент США Джо Байден заявив, що готовий укласти нову угоду з Росією та Китаєм щодо ядерної зброї», — передає Reuters.

Зазначається, що термін дії чинного договору спливає у 2026 році.

«Моя адміністрація готова оперативно провести переговори про нову систему контролю над озброєннями, яка замінить новий СНО (стратегічні наступальні озброєння), коли термін його дії закінчиться у 2026 році», — сказав Байден. – Але для переговорів потрібний сумлінний партнер».

За словами президента США, Росія має продемонструвати, що готова відновити роботу щодо контролю над ядерними озброєннями з Америкою.

Крім цього, Джо Байден звернувся до керівництва Китаю з пропозицією розпочати переговори, які знизять ризик прорахунку та дестабілізаційної військової динаміки. Він наголосив, що Китай також має відігравати провідну роль у нерозповсюдженні ядерної зброї.

Нагадаємо, за кілька днів після російського вторгнення 24 лютого в Україну президент РФ Володимир Путін навів ядерну зброю у стан підвищеної готовності, пославшись на заяви лідерів НАТО та західні економічні санкції проти Кремля. Учасникам конференції з розгляду дій ДНЯЗ (Договору про нерозповсюдження ядерної зброї) Путін написав: «У ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не має бути розв’язана, і ми виступаємо за рівну та неподільну безпеку для всіх членів світової спільноти».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що повернення до ядерної угоди 2015 року залишається найкращим результатом для США, Ірану та всього світу.

Торік Кремль та Вашингтон продовжили свій новий договір СНО, який обмежує кількість стратегічних ядерних боєголовок, які вони можуть розгорнути, а також ракети наземного та підводного базування та бомбардувальники для їх доставки до 2026 року.

Раніше повідомлялося, що у РФ розпочали створення літака управління військами на випадок ядерної війни. Роботи ведуться у Воронежі на базі широкофюзеляжного Іл-96-400М. Усього війська отримають два такі повітряні командні пункти.

Як зазначають військові експерти, найбільшим ризиком в цей час є ядерні удари малої потужності. Під час ядерної війни необов’язково знищувати все людство. Можна завдавати точкових ударів малої потужності, не використовуючи мегатонні ракети. У разі точкових ударів постраждають окремі міста, наслідком буде зараження місцевості.

Раніше у квітні на сесії комісії ООН із роззброєння було внесено на розгляд документ про мінімізацію загрози розробки нових видів ядерної зброї, обмеження можливості модернізації наявних ядерних арсеналів та про важливість підтримки жертв ядерних випробувань.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *