Три американські штати ввели надзвичайний режим через віспу мавп

У країні зареєстровано майже 6000 випадків захворювання.

Влада Каліфорнії оголосила в штаті режим надзвичайного стану слідом за Нью-Йорком та Іллінойсом через поширення віспи мавп у країні.

Про це пише CNBC.

Зазначається, що попит на вакцини у Каліфорнії перевищив пропозицію через зростання кількості заражень в штаті.

Персонал клінік та інших установ стримував наплив людей, які шукають щеплення. У режимі НП Каліфорнія мобілізує персонал своєї служби невідкладної медичної допомоги для вакцинації. Іллінойс про режим надзвичайного стану у штаті заявив у понеділок, Нью-Йорк оголосив про це у п’ятницю.

Байден призначив Роберта Фентона з Федерального агентства з надзвичайних ситуацій координатором Білого дому з реагування на віспу мавп», — йдеться в заяві. Разом зі своїм заступником Деметром Даскалакісом він очолить адміністрацію президента в боротьбі з нинішнім спалахом, сприятиме збільшенню доступності тестів, вакцинацій та лікування. Фентон є регіональним адміністратором FEMA на Заході Америки з майже 50 мільйонами людей у сфері його відповідальності. Даскалакіс є директором відділу профілактики ВІЛ Центрів з контролю та профілактики захворювань.


Віспа мавп — рідкісне інфекційне захворювання, його характерні ознаки — підвищена температура, загальна інтоксикація організму, висипання на тілі. Інкубаційний період займає від 5 до 21 дня. Збудник зазвичай викликає симптоми, схожі на грип, після чого з’являється висип, який часто починається на обличчі та поширюється вниз по животу. Тривалість хвороби становить 2-3 тижні. Основним джерелом захворювання при мавпячій віспі є дикі тварини – примати, білки та інші дикі гризуни. Ще варіанти – контакт із кров’ю зараженого чи його біологічними рідинами, вживання м’яса хворої тварини.


Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебрейесус минулого місяця оголосив спалах як міжнародну надзвичайну ситуацію. Востаннє ВООЗ робила подібну заяву на ранніх стадіях спалаху Covid-19 у січні 2020 року. У Євросоюзі, США та Канаді схвалили вакцину данської компанії Bavarian Nordic Imvanex як засіб проти віспи мавп.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *