Троє людей загинули внаслідок стрілянини в школі Сент-Луїса в США

В результаті стрілянини в школі американського міста Сент-Луїс (штат Міссурі) загинули троє людей, у тому числі дівчинка-підліток і жінка.

Також ще вісім людей отримали різні поранення», — повідомляє телеканал Fox News з посиланням на місцеву поліцію.
Інцидент стався 24 жовтня вранці у середній школі з поглибленим вивченням мистецтв. 20 річний юнак почав стріляти з довгоствольної зброї. На місце прибули співробітники поліції та ФБР. Дітей евакуювали, декому з учнів вдалося покинути школу ще до приїзду правоохоронців. Нападник почав перестрілку з поліцейськими та був убитий.

Вчитель математики Девід Вільямс повідомив газету St. Louis Post-Dispatch, що директор школи попередив вчителів та учнів по внутрішньому радіо про те, що у будівлі знаходиться стрілець. Він розповів, що почув кілька пострілів за межами свого класу.

Офіцери поліції прибули до школи о 9:10 ранку за місцевим часом після телефонного повідомлення про стрілянину», — повідомив пресу комісар поліції Майк Сек. За словами Сека, поліцейські почали перестрілку з підозрюваним якому на вигляд було близько 20 років, завдавши йому смертельних поранень. За даними поліції, в результаті стрілянини було вбито дорослу жінку і дівчинку-підлітка. Решта постраждалих отримали вогнепальні та осколкові поранення. До лікарні доставлено восьмеро людей. За його словами поліції, ніхто з офіцерів не постраждав.

За словами Сека, двері спеціалізованої школи, які відвідують близько 380 учнів, були зачинені. Співробітники служби безпеки встановили, як саме підозрюваний проник у будівлю, але від подальших коментарів щодо того, як злочинець потрапив до школи, він відмовився. На момент трагічної стрілянини в школі, обладнаній металошукачами, перебувало сім співробітників служби безпеки», — повідомив представник навчального закладу на пресконференції.

Влада ще не розкрила мотиву злочину.

Тільки цього року в американських школах сталося кілька десятків випадків стрілянини із загиблими та пораненими. Один із найжахливіших випадків стався у травні в школі в техаському місті Увальде, коли озброєний злочинець убив 19 дітей та двох дорослих. Поліція та інші правоохоронці Увальде зазнали жорсткої критики за те, що чекали понад годину, перш ніж знешкодити злочинця, який закрився в класі зі школярами та вчителями. Підозрюваний проник у будівлю школи через незачинені двері.

Наразі співробітники ФБР вивчають обставини того, що сталося.

Ілюстративна світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *