Україна взяла участь у конференції для стартапів — TECHCRUNCH DISRUPT 2022

USAID допомогло групі українських підприємців взяти участь у технологічній конференції TechCrunch Disrupt 2022, яка відбувається у Кремнієвій долині за участю понад 10 000 спеціалістів хай-тек-індустрії зі 125 країн світу з 18 по 20 жовтня у Сан-Франциско, США.

На цій події, яка є одним із найбільших у світі майданчиків для презентації стартапів, українці представлятимуть динамічну хай-тек галузь України.

До початку конференції, українські учасники мали змогу зустрітися з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном:

«Щойно мав зустріч із чудовою групою засновників українських стартапів, які перебувають у районі Сан-Франциско в рамках візиту, спільно організованого USAID та TradeGov. Україна має нашу повну підтримку у захисті своєї території та відбудові своєї економіки – і ці пристрасні й талановиті підприємці є важливими учасниками цих процесів».


За попередніми оцінками Мінекономіки, інвестиційний потенціал індустрії інновацій та технологій становить близько $11 мільярдів. Зокрема, сектор IT зазнав найменших втрат за час війни: зберіг 95% обсягів контрактів та суттєво збільшив експортні надходження.

«Надзвичайно важливо представити світу українську стартап-екосистему на одній із найважливіших технологічних подій, особливо у воєнний час. Наше завдання — показати міжнародній спільноті, що попри всі виклики, українська tech-індустрія зберігає свою стійкість, ефективність та інвестиційний потенціал», – пояснила керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Олеся Залузька.


У Сан-Франциско на стенді TechCrunch Startup Alley представлені 10 стартапів з нашої країни:

  • elKYC – рішення для перевірки клієнтів бізнесу в умовах реального часу;
  • Nanit Robotics — освітній робот, що має інноваційний підхід для виявлення творчих та технічних здібностей дітей;
  • QAI – платформа тестування ігор на основі машинного навчання;
  • Harmix – інтелектуальний сервіс, який автоматично добирає музику для відео.
  • Cardiomo – медична переносна технологія для моніторингу стану серця в реальному часі;
  • Shortage — міжнародний маркетплейс гуманітарних товарів для України.
  • Howly — платформа, де люди можуть отримати онлайн-консультації від різних експертів 24/7;
  • Numo ADHD — навчальний додаток для дітей, що мають синдром дефіциту уваги з гіперактивністю;
  • Zeeon — метавсесвіт для публічного спілкування та коворкінгу;
  • Vanongo — логістична платформа, що допомагає доставляти гуманітарну допомогу в Україну.


“Українська інноваційність, рішучість створювати нове та здатність генерувати нестандартні рішення викликають значний інтерес світового бізнесу. Ми бачимо це за першими результатами роботи міжнародної платформи для залучення інвестицій в нашу економіку — Advantage Ukraine. Тож подальше налагодження співпраці іноземних інвесторів з Українським фондом стартапів — важливий крок у цьому напрямку”, — додав Олександр Грибан.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *