У Білому домі прокоментували обшук у маєтку Трампа

У Білому домі заявили, що не втручаються у ситуацію з обшуком у маєтку експрезидента США Дональда Трампа та виявлення у нього низки секретних документів.

Про це заявила речник американської адміністрації Карін Жан-П’єр в інтерв’ю телеканалу ABC.


«Що стосується правоохоронної системи, розслідувань, то міністерство юстиції має повну незалежність. Джо Байден говорив це в ході передвиборчої кампанії і як президент. Ми не втручаємося, нас не інформують про це, ми не залучені», — каже прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона підкреслила, що міністерство юстиції США, яке розслідує цю справу, зберігає повну незалежність і вільне від втручання з боку Білого дому.

Раніше газета New York Post описала подробиці обшуку вілли Трампа у Палм-Біч.

За даними видання, в обшуку брали участь «щонайменше» 100 агентів спецслужби ФБР. Їх цікавили документи, які політик, на їхню думку, взяв із собою з Білого дому.

Сам Трамп пов’язав обшук зі своєю участю у виборах президента США у 2024 році. Експрезидент повідомив, що його будинок був «в облозі, розгромлений та окупований». Він додав, що погодився передати деякі записи до архівів, наголосивши, що це «пересічний і рутинний процес».

На думку республіканця, Байден був у курсі обшуку.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *