У Каліфорнії з’явилися на автомобілях електронні номерні знаки

Вперше інновацію з електронними табличками замість звичайних металевих знаків запровадили у Каліфорнії. Табличка зі знаком може бути як із батарейками, так і мати провідну версію.

Офіційний перехід на цифрові номери відбувся після того, як компанія Reviver, яка займається виробництвом таких знаків, заявила про успішне завершення пілотної операції з їх впровадження», — передає Carscoops.

Цифровий номер можна отримати як під час реєстрації автомобіля, так і просто отримати електронний номерний знак замість металевого. За водонепроникний цифровий знак доведеться сплачувати не лише при купівлі, а й вносити щомісячну абонплату у розмірі від 20 до 25 доларів. Тестування цієї технології почалося ще 5 років тому, і тільки зараз у Каліфорнії змогли повноцінно впровадити такі номерні знаки.

На цю мить єдиним виробником таких номерів є Reviver. За цифрову табличку з номером на батарейках доведеться платити $19,95 на місяць, а за кабельну версію абонплата буде на рівні $24,95 на місяць. З плюсів таких номерів виробник називає можливість трансляції реклами під час зупинки та стоянки автомобіля, а також можливої ​​індикації вкраденого авто.

Крім самої рамки, власник такого номера також отримує в автомобіль GPS-маячок, що дозволяє відстежити розташування авто. На сьогодні електронні номерні знаки дозволені в Каліфорнії, Мічигані, Техасі та Аризоні. Ще десять штатів США на різних стадіях впровадження нової технології.

У ході пілотної тестової програми близько 10 000 каліфорнійських водіїв придбали продукт компанії, і очікується, що це число суттєво зросте, коли електронні номери стали доступними для всіх 36 млн транспортних засобів, зареєстрованих у штаті.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *