У найближчі роки людство чекає глобальна міграція

Протягом наступних 50 років через глобальну зміну клімату умови життя в багатьох регіонах планети стануть смертельно небезпечними, людство очікує хвиля міграції до північних районів Землі.

Про це пише американський журнал Time.

«Протягом наступних 50 років високі температури у поєднанні з високою вологістю зроблять великі ділянки земної кулі смертельно небезпечними для життя людського гатунку. Величезній кількості людей доведеться шукати нові будинки. Ви або будете серед них, або ви прийматимете їх. Ця міграція вже почалася — ми всі бачили потоки людей, які втікали з постраждалих від посухи районів Латинської Америки, Африки та Азії, де сільське господарство та інші засоби існування в сільській місцевості стали неможливими», — сказано у статті.

Згідно з дослідженням 2020 року оптимальним кліматом для людини є середня річна температура від 11°C до 15°C. Саме в таких широтах планети протягом тисячоліть концентрувалося людське населення, де спосіб життя, рослинництво, тваринництво та інші види економічної діяльності ідеально пристосовані до таких умов.

«Прогнозується, що від 1 до 3 мільярдів людей залишаться поза кліматичними умовами, які добре служили людству останні 6000 років», — зазначає «Тайм», додаючи, що за відсутності міграції одна третина населення світу, за прогнозами, відчуватиме середні температури, такі які нині переважно фіксуються у Сахарі».

За словами авторів матеріалу, хороша новина полягає в тому, що на Землі достатньо місць для переселення: із розрахунку 20 квадратних метрів площі на одну особу 11 мільярдам людей, які зараз проживають на планеті, потрібно лише 220 тисяч квадратних кілометрів. Таким чином, місця всьому населенню Землі вистачило б навіть на території однієї країни — наприклад, Канади, площа якої становить 9,9 млн квадратних кілометрів.

Погана новина полягає в тому, що зміна клімату накриє всю планету. У зв’язку з цим, як стверджують автори публікації, до 2050 року багато місць на Землі будуть непридатними, а то й нестерпними для життя, тому людству потрібно вже зараз розпочинати планувати свою логістику.

Основні можливості для мігрантів знаходяться на півночі планети. Температура в цих безпечніших регіонах зростатиме і зростатиме швидше, ніж на екваторі. Але середня абсолютна температура там все одно буде набагато нижчою, ніж у тропіках.

Журналісти зазначили, що в США такі регіони, як Флорида, Каліфорнія та Гаваї, спорожніють через зміну клімату, а через загрозу затоплення американська влада буде змушена рятувати Нью-Йорк — для цього планується збудувати велику стіну, що захищає від повені.

Найпридатнішою для життя територією Штатів виявиться Аляска, де ще доведеться побудувати міста-мільйонники, щоб вони змогли прийняти наплив кліматичних біженців.

У майбутньому, до 2100 року, одним із найкращих місць для життя буде Гренландія — там на цей момент навіть з’являться ліси. Також звільняться від льоду та частини західного узбережжя Антарктиди. За прогнозами вчених, від зміни клімату виграють Канада, Сибір та інші частини РФ, а також Ісландія та країни Північної Європи.

«Можуть з’явитися міста з хартіями, держави в державах, деякі з 200 країн зникнуть, а ті, хто залишиться, зберуться до регіональних союзів. У цьому столітті люди мігруватимуть, і зараз є шанс зробити так, щоб все йшло за планом, і перехід до нового світу був би керованим», — пише видання.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *