У США випробують новий спосіб страти

Алан Юджин Міллер, засуджений до смертної кари за вбивство 3 чоловіків, стане 1 засудженим, якого буде страчено згідно з протоколом нового способу страти.

Алан Юджин Міллер був засуджений до смертної кари за вбивство трьох чоловіків у 1999 році. Він стане першою людиною, яку стратять новим методом страти, схваленим федеральним урядом у 2018 році, який включає удушення.

Що за новий метод смерті?

Як повідомляють американські ЗМІ, Міллер сам напросився за такий спосіб страти, оскільки боїться голок. Метод полягає в поступовому відсмоктуванні кисню з повітря, збільшуючи концентрацію азоту.

На частку азоту припадає 78 відсотків складу повітря, ще 21 проц. становить кисень, а 1 проц. є інші речовини. Очікується, що поступова аспірація кисню призведе до втрати свідомості, сну, а потім смерті внаслідок гіпоксії. Весь процес має бути безболісним і «непомітним» для засудженого. ЗМІ наголошують, що попри схвалення цього методу у 2018 році, він ніколи раніше не застосовувався на практиці.

Згоду має надати суд

Дозвіл на зміну способу страти зі смертельної ін’єкції на удушення повинен надати суд Оклахоми та Міссісіпі – ще два штати, які схвалили цей метод. Інший засуджений до смертної кари, Рассел Баклью, чоловік, який утримувався у в’язниці Міссурі, намагався отримати дозвіл на удушення азотом у 2014 році, але Верховний суд США відмовив йому на тій підставі, що удушення азотом не було раніше добре вивчено і штат Міссурі «міг не підготувати його належним чином». Ув’язненого Баклью стратили за допомогою смертельної ін’єкції у 2019 році.

Джерело: npr.org / ladbible.com

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *