У США висунуто звинувачення у крадіжці $250 млн із засобів допомоги у зв’язку із пандемією

На ці гроші мали годувати нужденних дітей.

Прокуратура США звинуватила 47 осіб у найбільшій на сьогодні схемі шахрайства з COVID-19″, — повідомляє BBC.

Підозрюваних звинувачують у крадіжці $250 млн із державної програми допомоги, яка повинна була нагодувати потребуючих дітей під час пандемії.

А вони нібито витратили ці гроші на нерухомість, автомобілі та предмети розкоші. Директор ФБР Крістофер Рей зазначив, що ця «кричуща змова» була найбільшою у своєму роді, серед числа вже розкритих злочинів. Стверджується, що підозрювані виставили рахунки за їжу, яку вони не подавали уявним дітям», — йдеться у заяві Міністерства юстиції. Вони скористалися урядовою ініціативою, завдяки якій приватні ресторани могли претендувати на фінансування для роздачі їжі за спонсорської підтримки некомерційних організацій.

Стверджується, що відповідачі давали хабарі співробітникам НКО Feeding Our Future.

Група використала виручені кошти для купівлі розкішних автомобілів, а також нерухомості у США, Кенії та Туреччині, а також для фінансування міжнародних поїздок», — йдеться у повідомленні Міністерства юстиції.

Підозрюваним особам пред’явлені звинувачення, включаючи шахрайство з використанням електронних засобів зв’язку, відмивання грошей та хабарництво.

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що Міністерство юстиції продовжить переслідування тих, хто «використовував пандемію в особистих цілях».

Котирування акцій виробників вакцин від коронавірусної інфекції опинилися у червоній зоні у понеділок, 26 вересня після заяви президента Америки Джо Байдена про те, що пандемія закінчилася. У США при цьому найвищий показник смертності, за Штатами йдуть Індія та Бразилія. Статистика показує, що близько 400 американців щодня помирають від вірусу. Усього з початку пандемії померло понад мільйон американців.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *