У США переповнені дитячі лікарні

Завантаженість педіатричних ліжок є найвищою за останні 2 роки.

Про це повідомляє ABC News. Педіатри на місцевому та національному рівнях повідомляють про сплеск випадків респіраторних захворювань, таких як RSV та риновірус — вірус звичайної застуди. Водночас продовжує циркулювати й коронавірус, а лікарні готуються до важкого сезону грипу.

Сплеск респіраторних захворювань у дітей відзначається по всій території Сполучених Штатів. На підставі цього експерти попереджають про потенційно важкий сезон грипу у найближчі місяці. Два роки тому заходи профілактики COVID-19, такі як носіння масок, соціальне дистанціювання, миття рук і уникнення великих скупчень людей, призвели до дуже малого поширення РСВ, грипу та риновірусу, ослаблення колективного імунітету внаслідок чого організми дітей виявилися «не натренованими» до боротьби з інфекціами та вірусами.

За даними Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США, по всій країні (в Колумбії, Каліфорнії, Іллінойсі, Массачусетсі, Північній Кароліні та Род-Айленді найбільший наплив пацієнтів з RSV) лікарні переповнені дітьми з респіраторними захворюваннями, які становлять до 71% приблизно з 40 000 наявних лікарняних ліжок.

Місцеві експерти вважають, що зростання може бути частково викликане пом’якшенням обмежень COVID-19, що робить багатьох уразливими для вірусних хвороб. Зазвичай зростання захворюваності на грип спостерігається в листопаді чи грудні, пік припадає на лютий. Але у нинішньому жовтні вже відзначено зростання активності грипу, — попереджають фахівці.

Американські лікарі наголошують на важливості прийому противірусних препаратів для боротьби з грипом. При цьому ліки слід приймати у перші дні хвороби. І рекомендується швидко звернутися до лікаря. Крім того, рекомендується всім дітям віком від 6 місяців отримати вакцину проти грипу, щоб запобігти інфекції та важким ускладненням.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *