У США схвалено четверту вакцину від COVID-19

Федеральний регулятор США – Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) – схвалив використання вакцини Novavax для боротьби з COVID-19.

Вакцину рекомендовано використовувати для людей віком від 18 років», — передає інтернет джерело npr.

Федеральна влада США замовила 3,2 млн доз Novavax. Компанія Novavax повідомила, що почне постачання вакцини вже найближчими днями.

Novavax стала четвертою вакциною проти COVID, дозволеною для використання у США. Вона розроблена за традиційною технологією – на основі білка.

Директор CDC Рошель Валенскі заявила, що це рішення «значно розширило можливості вакцинації для дорослих американців»: «Якщо ви чекали на вакцину проти COVID-19, створену на основі технології, відмінної від тих, які були доступні раніше, зараз саме час приєднатися до мільйонів вакцинованих американців».

Компанія Novavax сподівається, що її препарат отримає ширше визнання серед скептиків щодо вакцин, оскільки в ній використовується перевірена та стара технологія у порівнянні з інноваційними мРНК вакцинами. Білкові вакцини протягом десятиліть використовувалися для боротьби з такими захворюваннями, як гепатит B та грип.

Що стосується вакцин Novavax, «нам дійсно потрібно зосередитися на цій категорії населення, сподіваючись, що (Novavax) позбавить їх невакцинованого статусу», — сказав доктор Олівер Брукс, один із членів Консультативного комітету CDC з імунізації.

Індійський інститут сироваток, виробничий партнер компанії, минулого тижня отримав дозвіл на експорт вакцини до США. Минулого тижня Європейське агентство з лікарських засобів повідомило про тяжкі алергічні реакції як потенційні побічні ефекти даного препарату, а на етикетці продукту, який поширюватиметься в США, містяться застереження від введення вакцини людям з алергічними реакціями на будь-які компоненти.

Масштабне дослідження, проведене перед появою штаму Omicron показало, що ефективність вакцин становить 90%.

Вакцина Novavax використовується у Європі з грудня 2021 року.

У липні компанія Novavax заявила, що її вакцина ефективна проти всіх штамів коронавірусу, здатних долати імунний захист. Компанія тестує оновлену вакцину на основі першого штаму BA.1 Omicron та очікує, що вона буде доступна до IV кварталу. Компанія також прискорила розробку вакцин для захисту від підваріантів BA.4 і BA.5 і очікує на отримання додаткових даних щодо них наприкінці літа або восени.

Понад 77% повнолітніх американців повністю вакциновані: вони використовували вакцини Moderna, Pfizer-BioNTech та Johnson & Johnson.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *