Чемпіонський пояс боксера Мохаммеда Алі продали на аукціоні за $6,18 млн

Чемпіонський пояс, отриманий боксером Мохаммедом Алі в 1974 році в бою за титул у надважкій вазі проти Джорджа Формана, продали на аукціоні за $6,18 млн.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Аукціон Heritage Auctions пройшов 24 липня у Далласі. Чемпіонський пояс придбав американський мільярдер і власник футбольної команди Indianapolis Colts Джим Ірсей, чиї статки Forbes USA оцінює в $3,5 млрд.

У своєму офіційному Twitter-акаунті Ірсей розповів, що лот доповнив його велику колекцію речей, пов’язаних з американською історією, музичною індустрією та попкультурою — Irsay Collection.

Боксерський поєдинок між Алі та Форманом, що відбувся 30 жовтня 1974 року в місті Кіншасі в Демократичній Республіці Конго, також часто називають «Гуркотом у джунглях». Один із найвідоміших боїв в історії цього виду спорту проходив під тропічним дощем та в умовах підвищеної вологості. Поєдинок завершився під час 8-го раунду перемогою Мохаммеда Алі. Документальний фільм «Коли ми були королями» Леона Гаста про цей поєдинок отримав премію «Оскар» у 1996 році.

Раніше Джим Ірсей придбав для своєї колекції синю гітару для шульги Fender Mustang 1969 року випуску, що належала Курту Кобейну, за $4,5 млн. За можливість придбати лот, який організатори аукціону спочатку оцінили в $600 000, боролися колекціонери в торгах через телефон та в режимі онлайн.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *