Через 40 років чоловіка з Колорадо визнали винним у подвійному вбивстві

Злочин було скоєно у 1982 році. Тоді він убив одразу двох жінок.

У США суд визнав винним 71-річного Алана Філіпса. Його звинувачували у подвійному вбивстві, яке він скоїв у 1982 році», — передає видання Law & Crime.

Жителя штату Колорадо Алана Філіпса заарештували 24 лютого 2021 року. Йому звинуватили у викраденні та вбивстві 21-річної Аннет Кей Шні та 29-річної Барбари Джо Оберхольцер, скоєному 40 років тому. Востаннє живими жінок бачили, коли ті подорожували автостопом у районі містечка Брекенріджа (штат Колорадо), 6 січня 1982 року. При цьому американки не знали одна одну.

Тіло Аннет виявили наступного дня на вершині одного з перевалів. А ось труп другої дівчини знайшли лише за пів року у сільській місцевості в окрузі Парк. Як з’ясувалося, обидві були застрелені з вогнепальної зброї.

Вийти на слід Філіпса вдалося завдяки використанню методів дослідження генетичної генеалогії, а також свідченням пожежного Дейва Монтої, який 6 січня 1982 року врятував убивцю на перевалі Гуанелла недалеко від місця злочину. Того дня рятувальник пролітав над тим районом і побачив машину Алана, що застрягла.

Вбивство Шні та Оберхольцер не могли розкрити довгий час, але коли з’явилася ДНК-експертиза, ситуація різко змінилася. Детективам вдалося проаналізувати речі вбитих та знайти на них генетичний слід злочинця. Усі 40 років Філіпс продовжував спокійно собі жити в Колорадо. Він був одружений та виховав трьох дітей.

Суд присяжних вже визнав Філіпса винним. Вирок буде ухвалено 7 листопада цього року. Тепер чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Світлина: Барбара Джо Оберхольцер, Алан ФІЛІПС, Аннет Кей Шні

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *