«Я був готовий померти там». Нащадок Кеннеді воював добровольцем в Україні

Коннор Кеннеді, кровний родич 35-го президента США Джона Кеннеді, воював добровольцем в Інтернаціональному легіоні територіальної оборони України, не розкриваючи свого справжнього імені.

Він написав про це в Instagram.

Незрозуміло, як довго 28-річний хлопець був в Україні, але в розлогому пості в Instagram Кеннеді описав час, проведений у зруйнованій війною країні. Коннор заявив, що його глибоко торкало те, що відбувалося в Україні останній рік, і він хотів допомогти. Коли він почув про легіон, то вирішив приєднатися, але не повідомляти нікому із членів сім’ї про своє рішення. За словами Кеннеді, він розповів про відрядження на війну лише одній людині.

«Я не хотів, щоб моя сім’я чи друзі хвилювалися, і я не хотів, щоби там до мене ставилися по-іншому. У мене не було військового досвіду, і я не був добрим стрільцем, але я міг носити важкі речі та швидко вчився. Я був готовий там померти. Тож невдовзі вони погодилися відправити мене на північно-східний фронт».

Нащадок американського президента додав, що йому сподобалося бути солдатом більше, ніж він очікував, хоч це було страшно. За його словами, його друзі в Україні знають, чому він мав повернутися додому. Коннор заявив, що завжди буде перед ними у боргу, а також, що йому пощастило повернутися звідти живим. Він назвав цю війну жахливою, як і всі інші війни, зазначивши, що зустрів в Україні найсміливіших людей, яких колись знав.

«Мої товариші-легіонери, які приїхали з різних країн, різного походження та з різною ідеологією, — справжні борці за свободу. Як і громадяни, яких я знав, багато хто з них втратив усе в довгій боротьбі проти олігархії та за демократичну систему. Вони знають, що це війна між рівними, це революція». Після цього Кеннеді закликав людей допомагати Україні чим можуть.

За його словами, ця війна визначить «долю демократії у цьому столітті», тому треба або приєднуватися до легіону, або допомагати та відправляти медикаменти. Кеннеді зробив висновок, що кожен день в Україні хтось жертвує всім заради миру, і цих людей не можна залишати напризволяще. Коннор також опублікував фото свого друга, на ім’я Нік, який воював із ним в Україні.


Кеннеді потрапив у заголовки газет у 2012 році у віці 18 років, коли він зустрічався з Тейлор Свіфт, вони були сфотографовані разом у Кейп-Коді, і Свіфт у той час купила будинок неподалік від комплексу Кеннеді в Гайанніс-Порті. Пара розлучилася після кількох місяців стосунків, і, за чутками, пісня «Begin Again» з альбому Свіфт «Red» 2012 року присвячена їхнім стосункам. Згідно з інформацією Page Six, тепер Кеннеді зустрічається з бразильською співачкою Джулією Бе.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *