Ілон Маск показав андроїда, який працюватиме замість людей (+ВІДЕО)

Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив людиноподібного робота Optimus. Повідомляється, що коштуватиме він менше ніж 20 000 доларів.

Про це повідомляє Guardian.

Засновник Tesla і найбагатша людина у світі заявив, що зможе виробляти мільйони таких роботів.

«Наша мета — якнайшвидше створити корисного робота-гуманоїда», — сказав Маск на заході в офісі Tesla в Пало-Альто, Каліфорнія. «Потрібно ще багато роботи, щоб удосконалити Optimus і довести проєкт до кінця».

Прототип моделі, розроблений ще в лютому, вийшов на сцену, щоб помахати робо-рукою присутнім і станцювати перед ними танок. Tesla також показала відео, на якому робот виконує прості завдання, такі як полив рослин, перенесення ящиків та підйом металевої арматури на виробничій станції у Каліфорнії.

Маск сказав, що в майбутньому роботів можна буде використовувати в будинках, готувати обіди, косити газон і доглядати людей похилого віку і навіть роботи можуть стати «приятелями» для самотніх осіб або сексуальними партнерами.

Робот оснащений процесором SoC Tesla, модулями Wi-Fi та LTE та акумулятором на 2,3 кВт-год, якого вистачає на цілий день роботи. Енергоспоживання в положенні сидячи становить близько 100 Вт, а при ходьбі — в районі 500 Вт, приблизно як потужний ігровий комп’ютер. Маск зазначив, що впровадження роботів здатне «змінити цивілізацію» та створити «майбутнє достатку без бідності».

Як пише агентство «Рейтер», презентація була орієнтована на технічну аудиторію, в надії залучити в компанію інженерів. Професор робототехніки з Університету штату Аризона Анрі Бен Амор сказав виданню, що ціна 20 000 доларів – «хороша пропозиція», оскільки аналогічні моделі зараз коштують близько 100 000.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *