Байден: цієї осені щеплення від COVID-19 в США стануть щорічними

У США оголошено початок нового етапу реагування на COVID-19. Джо Байден оголосив про запуск щорічної вакцинації від COVID-19 для американців віком від 12 років.

Про це передає пресслужба Білого дому.

Президент США Джо Байден виступив із заявою щодо нових заходів, схвалених Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) та Центрами з контролю та профілактики захворювань (CDC) щодо захисту від штамів коронавірусу BA.5 та BA.4.

«Ми запускаємо нову вакцину — нашу першу за майже 2 роки — з новим підходом», — заявив президент.

«Оскільки вірус продовжує змінюватися, тепер ми зможемо щороку оновлювати наші вакцини, щоби впливати на панівний варіант. Так само як і щорічне щеплення від грипу, ви повинні зробити його десь між Днем праці та Гелловіном. Це безпечно, це легко отримати й це безплатно», — пояснив у своїй заяві Джо Байден.

Починаючи з цього тижня, у десятках тисяч аптек, кабінетів лікарів, громадських медичних центрів та інших спеціалізованих місцях, американці віком від 12 років та старші можуть отримати цю нову вакцину проти COVID-19.

Нові вакцини забезпечать найсильніший захист від нових штамів вірусу COVID Omicron, яких не було, коли розроблялася оригінальна вакцина.

Для більшості американців це означає одне щеплення від COVID-19 щорічно, щоосені.

«Це просто і легко зрозуміти: якщо ви вакциновані й старше 12 років, то зробіть нове щеплення від COVID-19 цієї осені… Зима не так далеко… Це щеплення один раз на рік може знизити ризик зараження COVID-19, зменшити ймовірність його поширення серед інших та значно знизити ризик важкої форми COVID-19», — закликав американців у своїй заяві президент Джо Байден.

Раніше міністр охорони здоров’я США Хав’єр Бесерра заявив, що вже до кінця цього тижня 90% американців житимуть у радіусі п’яти миль (8 км) від місць, де надаватимуться оновлені вакцини проти штамів коронавірусу BA.5 і BA.4, які, за даними CDC, в цей час становлять 88% і 11% циркулюючих вірусів COVID-19 відповідно.

Головний медичний радник доктор Ентоні Фаучі сказав на брифінгу: “Стає все більш очевидним, що в перспективі пандемії COVID-19, за відсутності варіанта, що кардинально відрізняється, ми, ймовірно, рухаємося шляхом вакцинації, аналогічної щорічної вакцинації проти грипу, з щорічними, оновленими щепленнями COVID-19, що відповідають штамам, що циркулюють в цей час, для більшості населення”. Проте доктор Фаучі зазначив, що деяким групам людей – зокрема, вразливим групам населення – може знадобитися більш часта вакцинація.

Загальна кількість випадків зараження COVID-19 у світі перевищила 603 млн. — ВООЗ

Загальна кількість підтверджених випадків зараження COVID-19 у світі перевищила 603 млн. Про це свідчать останні дані Всесвітньої організації охорони здоров’я /ВООЗ/.

Як повідомляється на сайті ВООЗ, станом на 17.54 вівторка, 6 вересня, за центральноєвропейським часом загальна кількість підтверджених випадків зараження COVID-19 за добу збільшилася на 378 078 і досягла 603 164 436; загальна кількість померлих від захворювання зросла на 1101 і становить 6482338 осіб.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *