Лише Польща. Байден не приїде до України, — Білий дім

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відвідає Польщу з робочим візитом, який заплановано з 20 по 22 лютого. Зупинку в Україні не заплановано, але допомога ЗСУ буде.

Про це повідомляє координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі.

«Що стосується вашого питання, то в рамках майбутньої поїздки у президента не заплановано додаткових зупинок за межами Польщі», — сказав Кірбі. Так, представник Білого дому відповів на запитання, чи допускають в адміністрації зустріч Байдена з Володимиром Зеленським у ході наміченого візиту американського лідера до Європи, а також відвідування президентом США України.

У Білому домі пояснили, навіщо Байден летить до Польщі

Представник Білого дому зазначив, що Польща стала одним з найбільших союзників та великим прихильником України, тому американський президент збирається особисто подякувати польському лідерові за допомогу Києву.

«Поляки — вибачте за каламбур — але вони б’ють набагато вище за свою вагу. І ми дуже цінуємо всю підтримку. Президент хоче особисто подякувати президенту Дуді. Він хоче особисто подякувати полякам. Він хоче висловити думку про те, наскільки це важливо для тієї мужності та єдності, які ми спостерігаємо в Польщі та стількох союзників по НАТО, які, на жаль, тривають у тому, що тепер буде другим роком війни», — повідомив Кірбі, зазначивши, що Байден «з нетерпінням чекає на цю поїздку».

Нагадаємо, президент США Джо Байден приїде із візитом до Польщі у понеділок, 20 лютого. У нього заплановано низку зустрічей та виступ перед польським народом. Раніше в NBC повідомляли, що американський лідер на річницю російського вторгнення в Україну в Польщі оголосить новий пакет допомоги Україні.

Про можливу зустріч Володимира Зеленського з Джо Байденом, а також із польським президентом Анджеєм Дудою повідомляли польські ЗМІ. Раніше Анджей Дуда заявив, що якщо Київ не отримає у найближчі тижні західну військову допомогу, Росія може перемогти та піти у наступ.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Лише Польща. Байден не приїде до України, — Білий дім

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *