У містах США діаспора провела мітинги на підтримку України

20 лютого, одночасно у кількох містах США (Вашингтон, Чикаго, Остін, Лос-Анджелес) пройшли чисельні мітинги на підтримку України.

Захід присвятили вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє у Facebook благодійна організація Razom for Ukraine.

Сотні українських активістів, представників інших громад у США, політиків, дипломатів зібралися в центрі Вашингтона, щоб вшанувати пам’ять загиблих борців за свободу України й закликати президента Байдена посилити політику стримування Росії.

Зокрема, в американській столиці біля меморіалу Авраама Лінкольна зібралися українці з Пенсильванії, Нью-Йорка, Колорадо, Іллінойсу та інших штатів. Звідти мітингарі вирушили ходою до Білого Дому. У такий спосіб люди висловили солідарність з Україною та виразили підтримку її незалежності та територіально цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів, разом з Кримом та окупованими районами Луганської та Донецької областей.

Учасники мітингу вимагали від Росії зупинити агресію проти України, а також закликали США до відключення РФ від міжнародної системи SWIFT. Також активісти звернулися до Байдена з проханням продовжувати надсилати летальну зброю Україні.

Зазначається, що на вчорашню акцію у Вашингтоні на сторінці події у Facebook зареєструвалося понад 800 людей. Усіх, хто міг долучитися до мітингу, організатори закликали провести аналогічні акції у своїх містах та опублікувати фото з хештегом #StandWithUkraine.

Зазначається, що мітинг організували низка українських, громадських об’єднань на території США. Зокрема, United Help Ukraine, Український Конгресовий Комітет Америки, Українські Американські Ветерани, Українські Активісти США, Razom for Ukraine, US-Ukraine Foundation, House of Ukraine, Ukrainian Freedom Foundation та інші українсько-американські організації та представники української діаспори.

Акції на підтримку України пройшли напередодні у Чикаго, де учасники вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та молилися за мир в Україні, в Лос-Анджелесі. А в Остіні, штат Техас біля капітолія акцію за мир провели українці спільно з білорусами. Також до них приєдналися американці та грузини.

Світлина: Razom for Ukraine, Facebook

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *