У США розробили дихальний тест для діагностики COVID-19 та визначення різновиду штаму

У США вчені розробили тестер Bubbler. Пристрій дозволяє не тільки діагностувати COVID-19, а й визначити різновид штаму інфекції.

Про це повідомляє інтернет-портал eandt.theiet.org, посилаючись на Journal of Molecular Diagnostics.

В основі тесту лежить виявлення вірусної РНК. Розробка належить фахівцям Браунівського університету.

Як розповіли творці винаходу, тест Bubbler проводить зворотну транскрипцію рибонуклеїнової кислоти методом ПЛР з використанням вірусних частинок, що містяться у диханні людини. Даний аналіз дозволяє отримати додаткові відомості, у тому числі визначити вірусне навантаження та варіацію штаму, який вразив людину.

Як пояснили автори нового тесту, залучення нижніх дихальних шляхів може бути провісником важкого перебігу COVID-19. При цьому прямий відбір проб, взятих з повітря, що видихається, може надати більше докладної інформації.

Дослідження за допомогою Bubbler схоже на ПЛР тест лікарняного мазка, проте дає вірогідніший результат, оскільки виявляє вірусні мікрочастинки, що передаються повітряно-краплинним шляхом.

Даний аналіз можна використовувати для відбору проб навколишнього середовища, що важливо, наприклад, щодо рівня небезпеки в лікарнях, в транспорті, а також у закритих приміщеннях і навіть у літаках і на кораблях.

Bubbler є скляною трубкою зі скляною піпеткою, через яку видихає повітря людина. Далі місткість заповнюється реакційною сумішшю.

Як показали проведені дослідження, SARS-CoV-2 легко виявляється у диханні, що є точнішим аналізом при ураженні нижніх дихальних шляхів. Творці впевнені, новий метод точніший у порівнянні з індикаторами, для яких використовуються носоглоткові мазки.


Фото: pixabay.com
Джерело: Journal of Molecular Diagnostics

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *