У США хочуть обмежити вакцину Johnson&Johnson

У США можуть запровадити обмеження на використання вакцини від коронавірусу Johnson&Johnson.

Причиною послужив рідкісний побічний ефект — у тих, хто щепився цією вакциною, виникають тромби. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Щонайменше з квітня 2021 року було зафіксовіано дев’ять смертельних випадків після вакцинації цим препаратом.
Застосування вакцини J&J вже зупинялося в США у квітні цього року, після виявлення випадків утворення тромбів у молодих жінок, але після додаткових досліджень застосування препарату продовжили.

«Експерти вивчать зібрану інформацію. Не виключається, що дані покажуть зростання з квітня числа випадків утворення тромбів у людей, щеплених цією вакциною», — зазначає видання з посиланням на заяви з числа фахівців медиків.

На сьогодні, в Сполучених Штатах накопичилися нові дані про випадки тромбозів. Утворення тромбів, як пише видання, вже у 9 випадках призвело до летальних наслідків.

Фахівці мають намір ознайомитися з даними та ухвалити рішення, чи рекомендувати вакцину J&J до застосування як і раніше, або припинити її використовувати.

Консультативна група Центрів США з контролю та профілактики захворювань (CDCP) має намір розглянути цю ситуацію у четвер, 16 грудня. Як розповіло джерело ЗМІ, на засіданні будуть представлені нові дані щодо утворення тромбів у вакцинованих пацієнтів відповідним препаратом.

Повідомляється також, що летальні випадки дуже рідкісні, але водночас після вакцинації препаратом Johnson&Johnson таки помирають люди. Дослідницька група прийме рішення чи продовжити використання препарату Johnson&Johnson чи вибирати більш безпечну вакцину від Pfizer.

За даними CDC, найбільша кількість доз вакцин, введених у Сполучених Штатах – це Pfizer і Moderna, загальна ж кількість щеплень у США становить близько 468 мільйонів доз. З них було введено близько 17 мільйонів доз вакциною Johnson & Johnson.

Раніше Johnson & Johnson оголосила про початок розробки вакцини від нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Фото: Paul Hennessy / SOPA Images

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *