У Вашингтоні пройшов 19-й щорічний Український фестиваль (+Фото)

У столиці США пройшов 19-й щорічний Український фестиваль, який традиційно зібрав етнічних українців та їхніх друзів.

Про це повідомляє WASHINGTON UKRAINIAN FESTIVAL на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Фестиваль цього року презентував виступи українських артистів і танцюристів, смачні страви української кухні, майстер-класи, розваги для малечі тощо.

«Дуже багато наших українців запрошують своїх американських друзів: приходьте, подивіться — це моя церква, мій фестиваль, моя їжа, моя сорочка, моя культура. Це є наша гордість, це чудово», — каже Володимир Штеляк, настоятель православного собору святого Андрія. Він 19 років тому взявся за нелегку справу — організувати фестиваль, який упродовж трьох днів відвідують 8-10 тис. людей. Така ініціатива, окрім важкої праці, потребує значних фінансових інвестицій, які можуть не окупитися. Але це не лякає о.Володимира.

«Українська культура – це бренд, який потрібно популяризувати», — вважають організатори фестивалю у Вашингтоні.
Зірками фестивалю були Оксана Білозір та Руслана Лижичко. На своїй сторінці в Instagram Лижичко розмістила спільне фото, дещо розповіла про свою поїздку та анонсувала виступ. «У Вашингтоні разом з Послом України в США Оксаною Маркаровою та нашою Тайрою. Відкриваємо WashingtonUkrainianFestival», — написала співачка під світлиною.

Зірка додала, що приїхала на запрошення St. Andrew Ukrainian Orthodox Cathedral, а також запросила всіх шанувальників, які наразі перебувають у Вашингтоні відвідати її вечірній виступ, який вона присвятила всім українцям.
Як зазначається, організувати такий масштабний фестиваль можливо лише завдяки волонтерам. Починаючи від грудня попереднього року, у процесі активно залучено понад 150 осіб.



Світлини з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *