Байден закликав Конгрес ухвалити новий пакет допомоги Україні вже до кінця року

Президент США заявив, що допомога українцям залишається нагальним питанням. До слова, від початку роботи адміністрації Байдена загальна сума допомоги США Україні досягла безпрецедентного рівня – близько 19,7 мільярда доларів.

Сполучені Штати мають надати більше допомоги Україні в період завершення нинішньої сесії Конгресу, а саме до кінця поточного року», — заявив президент США Джо Байден.

Байден висловився за те, щоб Конгрес США ухвалив до кінця 2022 року законопроєкт, що передбачає виділення нового масштабного пакета підтримки України, яка героїчно протистоїть агресії РФ.

Президент США нагадав, що напередодні затвердив розпорядження про виділення 400 млн доларів оборонної підтримки Збройним силам України. Байден додав, що допомога українцям є нагальним питанням. Окремо президент США висловив сподівання, що республіканська більшість у новому складі Палати представників США у 2023 році продемонструє підтримку з надання допомоги Україні.

«Під час останніх виборів ми мали багато розмов про те, чи збирається інша команда продовжувати підтримувати Україну. Я все ще вірю, що там достатньо підтримки, щоб ми могли продовжувати це», — наголосив Байден.


 США передає Україні новий пакет допомоги: що до нього увійде

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив у середу, 23 листопада, про надання Україні нової військової допомоги на 400 мільйонів зі стратегічних запасів США. Це вже 26 транш із серпня 2021 року.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб вона могла продовжувати захищати себе і бути у вигіднішій позиції за столом переговорів, коли настане час», – сказав Блінкен.

У черговий пакет увійдуть: боєприпаси для зенітних ракетних комплексів NASAMS та реактивних систем залпового вогню HIMARS, протирадіолокаційні ракети HARM, 200 високоточних 155-міліметрових снарядів, 10 тисяч артилерійських мін калібру 100W, 20 мільйонів набоїв для стрілецької зброї, 150 важких кулеметів для боротьби з безпілотниками.

Також США мають намір передати Україні понад 200 генераторів, запчастини до 105-міліметрових гаубиць та інше.

За словами Блінкена, від початку роботи адміністрації Байдена загальна сума допомоги США Україні досягла безпрецедентного рівня – близько 19,7 мільярда доларів.

Держсекретар привітав військову допомогу інших країн, у тому числі постачання систем ППО, обіцяні британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком під час його нещодавнього візиту до Києва. Також зобов’язання Швеції надати системи протиповітряної оборони на суму близько 300 мільйонів доларів.
 


Світлина з відкритих джерел 

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *