Одну з найтитулованіших баскетболісток США росіяни засудили до 9 років колонії

У четвер, 4 серпня, Хімкинський суд Підмосков’я засудив до дев’яти років колонії загального режиму американську баскетболістку Брітні Грайнер зі штрафом у розмірі 1 мільйон рублів за контрабанду гашишної олії.

Про це передає The New York Times.

Як пом’якшувальні обставини суд РФ врахував часткове визнання провини та спортивні досягнення Грайнер. Суд вважав повністю доведеною її провину за частиною 1 статті 228 та пунктом «в» частини 2 статті 229.1 КК РФ («Зберігання та контрабанда наркотичних засобів»).

Прокурор просив призначити підсудній 9,5 року колонії загального режиму. Адвокат просила суд виправдати спортсменку, а у разі обвинувального вироку призначити покарання нижче за нижчу межу та умовно. На процесі Грайнер визнала свою провину, але сказала, що поклала картриджі до вейпів з гашишним маслом в сумку поспіхом і не збиралася ввозити їх контрабандою.

«Я припустилася помилки, але я сподіваюся, що ваше рішення не покладе кінець мого життя тут», — сказала спортсменка, закликавши не робити з неї «політичного пішака».

Під час розгляду стало відомо, що марихуану їй виписав лікар зі штату Аризона замість традиційних знеболювальних препаратів через побічні дії останніх. Захисники баскетболістки заявили, що оскаржуватимуть вирок. Вашингтон уже вимагав негайно звільнити американську спортсменку. Президент США Джо Байден назвав вирок «неприйнятним».

У лютому Грайнер, яка прибула рейсом з Нью-Йорка, затримали в аеропорту Шереметьєво. У ході огляду в ручній поклажі американки знайшли вейпи з рідиною зі специфічним запахом — експертиза згодом встановила, що це масло гашишу.

Грайнер – одна з найтитулованіших баскетболісток світу. У складі збірної США вона стала дворазовою олімпійською чемпіонкою та дворазовою чемпіонкою світу, а у складі «Фенікса» — чемпіонкою WNBA 2014 року. Центрова входить до офіційного списку 25 найкращих гравців жіночої НБА. З 2015 виступає за єкатеринбурзький УГМК.



Світлина: twitter.com/brittneygriner

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Одну з найтитулованіших баскетболісток США росіяни засудили до 9 років колонії

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *