Жорстоке вбивство журналіста в Лас-Вегасі: заарештовано політика демократа

У Лас-Вегасі вбили журналіста-розслідувача Джеффа Германа. Репортер Las Vegas Review-Journal Джефф Герман був знайдений мертвим біля свого будинку з численними ножовими пораненнями.

69-річного Германа знайшли мертвим у суботу вранці, він працював кореспондентом у Лас-Вегасі понад 30 років, приєднавшись до Review-Journal у 2010 році після двох десятиліть роботи в Las Vegas Sun. Його репортажі викривали корупцію та злочини, скоєні політиками, поліцією, адвокатами, суддями, лідерами індустрії казино та мафіозі.

За підозрою у вбивстві репортера вже затримано адміністратора округу Кларк у штаті Невада демократа Роберта Теллеса», — повідомляє агентство АР.

Арешт чиновника стався наступного дня після того, як поліція міста звернулася до громадськості за допомогою у встановленні особи підозрюваного у цій справі, опублікувавши зображення автомобіля, пов’язаного з підозрюваним у вбивстві.

Репортер Джефф Герман був відомий розслідуваннями про урядові злочини та політичні скандали. За свою багаторічну діяльність він отримував погрози від мафії, одного разу його добряче побили.

Заарештований Теллес теж був незадоволений Германом, який писав про атмосферу залякування та фаворитизм в офісі державного адміністратора, а також про неналежні стосунки чиновника з підлеглими. Через різкі публікації Германа Теллес програв місцеві вибори, які пройшли в червні, що й стало, на думку поліції, мотивом злочину.

Репортер розслідував потенційне продовження історії про Теллес за кілька тижнів до його вбивства.

«Арешт Роберта Теллеса одночасно є величезним полегшенням для відділу новин Review-Journal, – сказав виконавчий редактор Глен Кук. «Ми раді, що Теллес перебуває під вартою, і обурені тим, що колегу, схоже, було вбито за репортаж про виборну посадову особу. Журналісти не можуть виконувати важливу роботу, якої потребують наші спільноти, якщо вони бояться, що подання фактів може призвести до жорстокої відплати. Ми дякуємо поліції Лас-Вегаса за їхню невідкладність і старанну роботу, а також за те, що вони відразу ж усвідомили жахливе значення вбивства Джеффа. Сподіваюся, тепер Review-Journal, німецька родина та численні друзі Джеффа зможуть розпочати процес скорботи та вшанування великої людини та сміливого репортера».

Прорив у справі стався після того, як поліція опублікувала зображення автомобіля, пов’язаного з підозрюваним у вбивстві: червоний чи темно-бордовий GMC Yukon Denali. Поліція опублікувала зображення під час пресконференції у вівторок вдень. Пізніше того ж вечора репортери Review-Journal помітили Теллеса на під’їзній доріжці до його будинку, що стояв поряд з автомобілем, що відповідає цьому опису.

У будинку проведено обшук, автомобілі евакуйовано. За словами влади, детективи допитали Теллеса під час обшуку в його будинку наступного ранку. Резиденція знаходиться менш ніж за 6 миль від будинку, де в суботу було знайдено мертвим Германа.

Автомобіль GMC та другий автомобіль були відбуксовані з власності Теллеса близько 12:50 у середу.

Спроби зв’язатися з Теллесом для коментарів у середу не мали успіху. Коли він повернувся додому близько 14.20, на ньому було щось схоже на білий захисний костюм. Він не відповів на запитання журналістів, коли увійшов до свого гаража та зачинив двері.

Пізніше прибула поліція у тактичному спорядженні та оточила будинок, а Теллес залишився всередині. Район знову був оточений жовтою стрічкою. 45-річний демократ програв свою заявку на переобрання на попередніх виборах після того, як висновки Германа було опубліковано. Герман також нещодавно подав публічні запити на електронні листи та текстові повідомлення між Теллесом та трьома іншими посадовими особами округу: помічником державного адміністратора Ритою Рід, координатором з нерухомості Робертою Лі-Кеннетт та консультантом Майклом Мерфі. Лі-Кеннетт був ідентифікований у попередніх історіях як підлеглий співробітник, ймовірно, залучений до «недоречних відносин» з Теллесом.

Оприлюднено два записи з камер спостереження у рамках розслідування. В справі триває слдство.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *