Зі США до України вирушили наступні два катери класу “Айленд”

Чергова партія патрульних катерів типу “Айленд” прямує до України, де невдовзі увійде до складу національних ВМС.


Два американські патрульні катери класу “Island” вирушили з Балтімора, штат Мериленд, до Одеси. Ці катери є частиною безпекової допомоги на понад 2,5 мільярда доларів, яку США надали Україні з 2014 року. Вони допоможуть зміцнити морську безпеку України та підвищити оперативну сумісність ВМС України з НАТО”, — інформує U.S. Embassy Kyiv Ukraine.


Два патрульних катери типу Айленд, які мають назви “Фастів” та “Суми”, вирушили з Балтимору, США, до берегів України, де надалі виконуватимуть завдання в складі Військово-Морських Сил ЗС України.


Передача катерів відбувається в рамках матеріально-технічної допомоги Сполучених Штатів Америки Україні, яка триває з 2014 року та є внеском американського суспільства у зміцнення морської безпеки нашої країни. Отримання патрульних катерів іноземного виробництва надає змогу українським ВМС підвищити рівень взаємосумісності з флотами держав-членів та партнерів НАТО”, — повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Світлина: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Зі США до України вирушили наступні два катери класу “Айленд”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *