Байден має намір запровадити новий податок для мільярдерів

У Білому домі план охрестили «мінімальним прибутковим податком для мільярдерів». Наприклад, за планом Байдена, засновник Tesla Ілон Маск повинен буде платити в казну додаткові 50 мільярдів доларів на рік.

Новий податок для мільярдерів має намір запровадити у США Джо Байден, — повідомляє видання Bloomberg.

Податок платитимуть заможні громадяни, активи яких перевищують 100 млн доларів. Очільник Сполучених Штатів очікує, що це принесе чималий дохід до скарбниці – близько $360 млрд у найближчі 10 років.

Очікується, що Байден офіційно оголосить про запровадження податку 28 березня. Загалом ініціатива торкнеться близько 700 домогосподарств, стільки в США є мультимільярдерів.

Демократи США хочуть використати кошти з нового податку для фінансування планів щодо масштабних інвестицій у соціальні програми та захист клімату.

Республіканці проти

За словами багатьох республіканців, податок «на багатство» зашкодить економіці, зменшуючи приватні інвестиції в компанії, які створюють робочі місця і змушують багатих вкладати свої статки для роботи за кордоном.

У жовтні минулого року голова фінансового комітету Сенату Рон Уайден запропонував щорічний податок для мільярдерів, який мав би зосередитися на «нереалізованих прибутках» від активів, але республіканці та деякі демократи висловили заперечення. Уайден привітав новий план президента, сказавши в заяві, що це «солідна пропозиція, яка буде гарантувати, що мільярдери щороку платитимуть в казну податок на прибуток з своїх мільярдів».

До слова, Байден успадкував від адміністрації Трампа дефіцит бюджету, який за розміром дорівнював 14,9% всієї економіки США. Але дефіцит, починаючи з майбутнього бюджетного року, становитиме менше 5% економіки, що виводить країну на більш стійкий шлях економічного розвитку.



Світлина: відкриті соціальні мережі

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Байден має намір запровадити новий податок для мільярдерів

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *