Ураган «Ієн» став одним із найбільш руйнівних в історії США: кількість жертв досягла 42 осіб

Кількість жертв урагану «Ієн» в американському штаті Флорида досягла 42 людей. Пошуки зниклих безвісти внаслідок негоди тривають.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на місцеві органи влади.

«Ієн» знизився до посттропічного циклону після удару в Південній Кароліні в п’ятницю з руйнівним вітром до 80 миль на годину (129 км/год) і штормом після того, як убив щонайменше 42 людини у Флориді», — йдеться у повідомленні американських ЗМІ.

«Необхідно зрозуміти, що перехід урагану в посттропічний циклон зовсім не означає, що він більше не становить небезпеки», — повідомили телеканалу в Національному центрі з контролю за ураганами. Окрім людських жертв та численних пошкоджень будинків, «Ієн» також залишив місцеве населення без електрики. За даними порталу Poweroutage.com, який агрегує дані мережевих компаній, станом на 20:00 за місцевим часом без світла залишаються понад півтора мільйона споживачів електроенергії у Флориді, 147 тисяч у Південній Кароліні, майже 285 тисяч у Північній Кароліні та 58 тисяч у Вірджинії.

Ураган «Ієн» обрушився на південно-західне узбережжя Флориди, викликавши масштабні руйнування та повені, знеструмлено понад 2,5 мільйони споживачів та паралізовано роботу телекомунікаційних мереж та аеропортів. У четвер губернатор Флориди Рон Десантіс назвав збитки від урагану «історичними», а розлив однієї з місцевих річок схарактеризував як подію, яка трапляється раз на 500 років.

Число загиблих внаслідок негоди збільшиться, оскільки місцеві офіційні особи фіксують дедалі більше смертей та ведуть пошуки жертв стихії.



Куба звернулася за допомогою до США після урагану «Ієн» — WSJ

Куба направила до адміністрації США запит про надання екстреної допомоги для боротьби з наслідками урагану «Ієн», який завдав Острову Свободи великих руйнувань. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Тропічний шторм «Ієн» сформувався в Карибському морі 24 вересня. За кілька днів він обрушився на Кубу, внаслідок чого весь острів залишився без електрики. «Згідно з повідомленнями наших джерел, адміністрація Байдена отримала рідкісний запит від уряду Куби про надання екстреної допомоги після руйнівного впливу урагану «Ієн»», — пише газета.

Видання підкреслює, що через масштабне стихійне лихо практично вся територія Куби виявилася знеструмленою. У західній та центральній частині острова було евакуйовано близько 50 тис. осіб, і 2 людей загинули. Удар стихії завдав відчутної шкоди сільському господарству у цих регіонах.

Наразі йде оцінка завданих збитків, тому WSJ не може визначити розмір необхідної допомоги, проте, у Вашингтоні вже припустили, що перш за все буде потрібно відновлення роботи лікарень. Також необхідно відновити водопомпові споруди та інші об’єкти критичної інфраструктури.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *