ФБР провело обшук у резиденції Дональда Трампа у Флориді

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що агенти ФБР в понеділок, 8 серпня, провели обшук у його маєтку Мар-а-Лаго у Флориді.

Федеральне бюро розслідувань поки що офіційно не коментувало це повідомлення. Американські ЗМІ, посилаючись на свої джерела, пишуть, що обшук пройшов через службові документи, у тому числі секретні, які колишній президент забрав із собою, залишаючи Білий дім.

«Для нашої нації настали по-справжньому темні часи, оскільки мій гарний будинок у резиденції Мар-а-Лаго в Палм-Біч (штат Флорида) зараз обложений співробітниками ФБР, які проводять у ньому обшук», — йдеться у заяві Трампа, опублікованому на сторінці його соратників у Твіттері.

Міністерство юстиції також відмовилося коментувати обшук, у якому, за словами Трампа, брала участь «велика група агентів ФБР». Телеканал CNN повідомив, що Трампа не було в маєтку під час обшуку і що ФБР мав ордер.

Як пише The New York Times, національний архів США просив повернути 15 коробок із документами «протягом багатьох місяців» і звернувся до ФБР через ймовірну загрозу знищення цих документів. «Пан Трамп відомий тим, що під час свого президентського терміну знищував офіційні папери, призначені для зберігання в урядових архівах», — пише газета.

Раніше Трамп підтвердив, що погодився повернути деякі записи, назвавши це «звичайним та рутинним процесом».

Розслідування, пов’язане з документами, не єдине щодо колишнього президента Дональда Трампа. Останнім часом з’явилися повідомлення про те, що Генпрокуратура США розширила справу, пов’язану зі спробами Трампа вплинути на процедуру затвердження результатів президентських виборів 2020 року, результати яких він відмовлявся визнати.

Трамп підтвердив, що агенти ФБР провели масштабний обшук у Мар-а-Лаго, і сказав, що вони навіть зламали його сейф. Він перебував у Нью-Йорку, коли ФБР провело обшук у його маєтку у Флориді. Для проведення обшуку ФБР отримала затверджений судом ордер. А щоб отримати його, федеральна прокуратура і ФБР мали надати суду вагомі докази того, що під час обшуку вони очікують знайти докази скоєння злочину.

Поки що майже всі республіканські кандидати, які підтримує Трамп, перемагають на праймериз у республіканській партії та з висунення на виборах до Конгресу, і на губернаторських виборах.

Республіканська партія в її нинішньому вигляді просто через свій склад (мільйони людей з ультраправими поглядами поповнили партію в останні 20-25 років, але особливо в останні 7 років, відколи на політичну сцену вийшов Трамп) навряд чи може обрати своїм кандидатом у президенти когось, що сильно відрізняється від Трампа за своїми політичними та ідеологічними настановами. На сьогодні за популярністю порівняємо з Трампом губернатора Флориди ДеСантіса — це вкрай правий популіст, який відрізняється від Трампа хіба що не такою провокативною поведінкою на публіці, але не поглядами та установками.

А усунути Трампа від участі у виборах можна лише, якщо до виборів його буде визнано судом винним у скоєнні кримінального злочину, і вирок набуде чинності. Якщо цього не станеться, і Трамп захоче балотуватися, то важко уявити, що його не буде обрано кандидатом республіканців.

А якщо він не балотуватиметься, то кандидата оберуть на праймеріз пересічні республіканці, і кандидатів буде багато. Але зважаючи на сьогоднішній якісний склад партії, наявність у ній мільйонів прихильників ультраправих поглядів, навряд чи кандидатом може стати хтось, який ідеологічно сильно відрізняється від Трампа.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

2 thoughts on “ФБР провело обшук у резиденції Дональда Трампа у Флориді

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *