На Алеї слави в Голлівуді з’явилися зірки, присвячені зникаючим українським тваринам (+ФОТО)

У США на Алеї слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені українським тваринам, що перебувають на межі зникнення. 

Про це повідомляє зоозахисний рух UAnimals.

Таким чином активісти нагадують світові, що через війну Росії в Україні можуть назавжди зникнути степовий орел, бурий ведмідь, євроазійська рись, чорний лелека та крапчаста сипуха. 

Зазначається, що загалом під загрозою зникнення опинилися понад 80 видів тварин. 20% природоохоронних територій України потерпають від війни, і мільйони тварин уже загинули. Зокрема, 10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферні заповідники окуповані. «А в деяких із них росіяни дозволяють полювати та відстрілювати диких тварин, які були під охороною», — додають активісти.

Зірок з назвами видів цих тварин тимчасово розмістили біля зірок Тома Круза, Френка Синатри, Арнольда Шварценеггера та інших видатних осіб, які вшановані на Алеї слави за внесок у мистецтво та індустрію розваг.

Ця акція відбулася у межах міжнародної кампанії StopEcocideUkraine.

Зоозахисна організація UAnimals запустила петицію, яка вимагає покарання Росії за екологічні злочини на території України.  

UAnimals створює міжнародну кампанію, де закликає усі іноземні держави та їхніх еко-активістів допомогти у боротьбі із державою-терористом на екологічному фронті. Мета петиції — засудити Росію за екологічну катастрофу, запровадити додаткові санкції, а також сприяти відновленню довкілля України, включаючи репарації.

Агресивні дії збройних сил РФ на території України призвели до того, що:

  • 182 880 м2 кв ґрунту забруднені шкідливими речовинами;
  • 2 365 129 кв. м землі завалені залишками знищених предметів та боєприпасів;
  • 680 618 тонн нафтопродуктів згоріли за час обстрілів, що призвело до значного забруднення повітря;
  • 23 тисячі  га лісу були спалені ракетами чи снарядами. На відновлення частини лісових площ знадобиться щонайменше 10 років.
  • 7 155 689 кв. м об’єктів знищено, зокрема й критичної інфраструктури, що також завдало значних збитків навколишньому середовищу України.   
  • загинули понад 6 мільйонів свійських тварин.
  • на поверхні Чорного моря понад 1000 кв. км нафтового забруднення, що з’явилося внаслідок діяльності російської авіації та військових суден.
  • загинули щонайменше 50 000 чорноморських дельфінів, причому не лише поблизу українських берегів Одещини, а й біля узбережжя Румунії, Болгарії та Туреччини.

Підтримати петицію та екологію України можна тут: Stop ecocide in Ukraine

Захоплення збройними силами РФ Запорізької АЕС, накопичення там важкого озброєння, удари з будівель критичного об’єкта, а також ремонтні роботи, до яких не залучені українські співробітники ― атомники та представники МАГАТЕ, створюють потенційну радіоактивну загрозу не лише для України, а й для всієї Європи. За оцінками українських екологів, у разі вибуху площа потенційної зони відчуження складе до 30  тис. кв. км.

Читати також:

Чому люди творять зло і коли людство вигадало війни

США розробляють план на випадок застосування Росією ядерної зброї

За час пандемії людство виробило близько 8 мільйонів тонн пластикових відходів

45 000 тварин загинуло внаслідок аварії поїзда з токсичними речовинами в Огайо

Війна в Україні завдає тяжких збитків природі

Світлина: Артем Пивоваров і пес Патрон, український співак і пес-сапер на початку року ініціювали збір коштів для порятунку тварин разом із фондом UAnimals.

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *