В ЄС схвалили вакцину від віспи мавп Imvanex

Раніше препарат був схвалений у США та Канаді.

У Євросоюзі схвалили вакцину данської компанії Bavarian Nordic як засіб проти віспи мавп”, — повідомляє пресслужба на сайті компанії.

Раніше вакцина Imvanex була схвалена у США та Канаді”, — пише інтернет-видання Reuters.

«Компанія Bavarian Nordic оголосила, що Європейська комісія продовжила реєстраційне посвідчення на вакцину проти віспи Imvanex, включивши до неї захист від віспи мавп та захворювань, що викликаються вірусом коров’ячої віспи», — йдеться у повідомленні пресслужби. Схвалення було отримано після рішення Комітету з лікарських засобів для людини 22 липня 2022 року.

Зараз схвалення Єврокомісії, як випливає із повідомлення Bavarian Nordic, поширюється на всі країни ЄС, а також на територію Ісландії, Ліхтенштейну та Норвегії.

«Наявність схваленої вакцини може значно підвищити готовність країн до боротьби з захворюваннями, що виникають, але тільки коштом інвестицій і структурованого планування біологічної готовності», — заявив виконавчий директор компанії Пол Чаплін.

Раніше глава ВООЗ Тедрос Гебрейєсус заявив, що у світі виявлено вже понад 16 000 випадків зараження цією хворобою.

Розробка Imvanex стала можливою завдяки значним інвестиціям уряду США протягом останніх двох десятиліть”, — додає представник компанії.

Ціна акцій Bavarian зросла на 122% за останні три місяці через високий попит на вакцину проти мавпячої віспи.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “В ЄС схвалили вакцину від віспи мавп Imvanex

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *