В Україні у Бахмуті загинув американський парамедик

Державний департамент США зробив заяву про підтвердження смерті в Україні громадянина Сполучених Штатів.

Засоби масової інформації з’ясували, що загиблий — це колишній морський піхотинець, ім’я якого Пітер Рід.

Про це вчора, 3 лютого, повідомив телеканал Fox News.

«Американський доброволець і колишній морпіх Піт Рід був убитий напередодні в Україні, повідомила його родина», — написав співробітник телеканалу в Твіттер. Представник Держдепартаменту підтвердив загибель громадянина США, відмовившись уточнювати його ім’я. «Ми можемо підтвердити нещодавню загибель громадянина США в Україні», — сказав він журналістам.

Піт Рід був регіональним директором Global Outreach Doctors в Україні. Американський волонтер і ветеран Корпусу морської піхоти США Піт Рід був убитий в Бахмуті, його автомобіль швидкої допомоги вразив залп російської артилерії, — повідомляє його сім’я.

«Він був безстрашним», — сказав Fox News його брат Чендлер Рід. «Він безкорисливо наражав себе на небезпеку весь час, щоб допомогти іншим людям».

Рід також був співзасновником і виконавчим директором окремої організації під назвою Global Response Medicine, яка займалася допомогою людям у зонах конфлікту. Рід відбув дві поїздки в Афганістан, перш ніж очолити медичну групу для курдських сил Пешмерга, які звільняли Мосул, Ірак, від ІДІЛ. Рід доглядав за пораненими та допомагав евакуювати громадян із міст, де точилися запеклі бої.

Рід став фельдшером у 2012 році, коли ураган Сенді обрушився на його рідний штат Нью-Джерсі.

Українські джерела стверджують, що Пітер був єдиним загиблим, ще п’ятеро отримали важкі поранення.

«Це нагадування про небезпеки, з якими стикаються рятувальники та гуманітарні працівники в зонах конфлікту, коли вони обслуговують громадян, які потрапили під перехресний вогонь. Піту було лише 33 роки, але він прожив усе життя, служачи іншим, спочатку як військовослужбовець морської піхоти США, а потім в гуманітарній допомозі. GRM намагатиметься вшанувати його спадщину та його самовіддане служіння».

За даними організації, Рід також обіймав посаду президента правління протягом чотирьох років, а в січні перейшов на роботу з Global Outreach Doctors як регіональний директор в Україні.

«Він розпочав свою гуманітарну кар’єру, працюючи з Team Rubicon після того, як ураган «Сенді» вразив його рідний штат Нью-Джерсі», — написав Люстіг на LinkedIn у січні. «Влітку 2014 року він допомагав у підготовці 33 гаїтянських ЕМТС. Наприкінці 2015 року він покинув Джексон-Хоул, Західний Вашингтон, щоб розпочати медичну підготовку в Північному Іраку».

Іракський журналіст, перекладач і друг Ріда Сангар Халіла написав у повідомленні KHOL: «[Смерть Ріда] — це величезна втрата, тому що він врятував багато життів у моїй країні, особливо в моєму місті, коли я висвітлював війну».

Це не перший американець, що загинув боронячи свободу України:

Американські військово-морські сили та державний департамент США у п’ятницю підтвердили загибель колишнього члена військового підрозділу спеціального призначення (SEAL) Деніела Свіфта.

У Луганській області загинув американський доброволець, ветеран та батько п’ятьох дітей Дейн Партрідж із позивним «Птах». Йому було 34 роки. Колишній піхотинець отримав тяжке поранення 3 жовтня.

Два американці, канадець і швед загинули на Донбасі, воюючи за Україну

Під час бойових дій в Україні загинув громадянин США Стівен Забельський

Раніше повідомлялося про загибель в Україні громадянина США Віллі Джозефа Кенселла. Віллі Джозеф Канселл, 22-річний колишній морський піхотинець США, був убитий в Україні у квітні. Він був першим американцем, про смерть якого офіційно повідомили органи влади.

5 листопада стало відомо, що в Україні загинув 23-річний громадянин США Скайлер Джеймс Грегг. Він став уже шостим американським добровольцем, який віддав життя у бою за Україну.

На Миколаївщині 5 жовтня не стало добровольця Пола Кіма (позивний «Кіло»). Американець приєднався до боротьби з окупантами у складі Інтернаціонального легіону.

У понеділок, 7 листопада, повідомив американський канал NBC News про смерть Тімоті Гріффіна, який воював за свободу разом із українцями у складі Інтернаціонального легіону.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “В Україні у Бахмуті загинув американський парамедик

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *