У Юті кілька будинків зсунулись зі скелі в каньйон (+Відео)

Декілька жителів у районі міста Дрейпер (штат Юта, США) було евакуйовано після того, як два прилеглі будинки за ніч зсунулись зі скелі в каньйон.

Про це повідомив 22 квітня телеканал Fox13.

Вранці у суботу на місце прибули інженери, будівельні служби та працівники громадської безпеки. Після запевнення, що перебування в регіоні безпечне, вони визначили необхідністю евакуювати мешканців сусідніх з будинків, що зсуваються. Один із будинків зсунувся на стежку Енн — відому прогулянкову зону для хайкінгу, тепер вона закрита для громадського користування.

Обидва будинки, що зсунулись в каньйон, були побудовані компанією EDGE Homes, а у 2022 році були виявлені проблеми з конструкцією будівель. У грудні 2022 року міські чиновники відкликали дозволи на заселення цих будинків.

Господарі одного з будинків – Ерік Камрадт та його дружина – вступили у володіння будинком вартістю $900 тис. у листопаді 2021 року. Через кілька місяців після завершення будівництва один із кутів будинку просів на 10 дюймів (25 см), стали видно тріщини в фундаменті та бетоні на внутрішньому дворику. У грудні EDGE Homes повідомила, що будинки змістилися через «унікальні географічні особливості та ґрунти, на яких вони побудовані».

У заяві, опублікованій у суботу, EDGE Homes повідомила, що раніше у січні викупила один із будинків та працює з власниками іншого будинку. Компанія заявила, що від початку виявлення проблем з цими будинками вона готова була відшкодувати усі незручності домовласникам.

Світлина: Fox13/Eric Kamradt

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *